Aprašymas
Sudedamosios dalys: pankolis, imbiero gabaliukai, kalendra, cinamonas, saldymedžio šaknys, apelsinų žievelės, anyžius, moringa lapai, mėlynieji Clitoria ternatea žirnių žiedai, gvazdikėliai, rožiniai pipirai, kardamonas, juodieji pipirai. Dėl labai skirtingų sudėtinių dalių poveikio ši arbata nerekomenduojama besilaukiančioms mamoms.
Galite pasiruošti keturių skirtingų spalvų arbatos:
- Smaragdiniam puodeliui paruošti: 5 g arbatos užpilkite 200 ml verdančio vandens ir palaikykite 5-10min.
- Mėlynam puodeliui paruošti: 5 g arbatos įdėkite į 200 ml verdančio vandens pavirkite 10-15 min. ar ilgiau. Kuo ilgiau virsite, tuo gėrimas bus aštresnis ir saldesnis.
- Arbata bus žydros spalvos, jei į paruoštą gėrimą įpilsite šiek tiek pieno.
- O jei įlašinsite truputį citrinos sulčių ar įdėsite citrinos riekelę - pamažu nusidažys violetine spalva.
Visos šios spalvos – natūralios, jų gėrimui suteikia mėlynosios balnapupės žiedai, nuo seno rytuose naudojami kaip maistinis dažas.
Savybė | Reikšmė |
Arbatos regionas | Kelių regionų |
Dominuojantis aromatas | Prieskoniai |
Skonio pojūtis | Saldus |
Skonio intensyvumas | Intensyvus / Sodrus |
Poveikis | Tonizuoja |
Arbatos tipas | Natūrali |
Arbatos forma | Biri arbata |