Prieskoninė arbata MASALA

2,99 €
Pakuotės dydis
Kiekis

Kitokia indiška arbata - čajus, toks, kokį jį geria Kalkutos ar Mumbajaus gatvėse. Cinamono, imbiero, kardamono, gvazdikėlių ir pipirų mišinys, paruoštas remiantis Ajurveda - senąja Indijos išmintimi. Nuostabiai kvapnus, rausvas, tirštas, su pienu paruoštas tradicinis rytiečių gėrimas. Dažnai saldinamas medumi.

Aprašymas

Patiks mėgstantiems kavą su pienu paskaninti šlakeliu aštraus sirupo, arba apskritai mėgstantiems aštriau, taip pat ieškantiems karšto, kvapnaus, saldaus, tiršto gėrimo, besidomintiems indiška kultūra, ar jaučiantiems nostalgiją savo atostogoms Indijoje.

 

Paruošimas verdant: 3 šaukštelius mišinio užpilkite 1l verdančio vandens, uždenkite ir virkite pusę valandos ant silpnos ugnies. Tada įdėkite 2 šaukštelius juodosios arbatos, palaikykite 5 minutes ir įpilkite ketvirtį litro šilto pieno. Šiuos prieskonius galite naudoti ir maistui paskaninti.

Paprastas plikymas: šiltą puodelį įberkite 1-2 arbatinius šaukštelius arbatos, užplikykite virintu, iki 90°C atvėsintu vandeniu ir palaikykite 10-20 min.

 

Sudedamosios dalys: cinamonas 51%, imbieras 17%, kardamomas 15%, gvazdikas 15%, pipirai 2%. Dėl labai skirtingo sudėtinių dalių poveikio nerekomenduojamas besilaukiančioms mamoms.

Savybė Reikšmė
Arbatos regionas Indija
Dominuojantis aromatas Prieskoniai
Skonio pojūtis Kartus
Skonio intensyvumas Intensyvus / Sodrus
Poveikis Netonizuoja
Arbatos tipas Natūrali
Arbatos forma Biri arbata

Susiję straipsniai

1 atsiliepimų

5 / 5