Aprašymas
Patiks mėgstantiems kavą su pienu paskaninti šlakeliu aštraus sirupo, arba apskritai mėgstantiems aštriau, taip pat ieškantiems karšto, kvapnaus, saldaus, tiršto gėrimo, besidomintiems indiška kultūra, ar jaučiantiems nostalgiją savo atostogoms Indijoje.
Paruošimas verdant: 3 šaukštelius mišinio užpilkite 1l verdančio vandens, uždenkite ir virkite pusę valandos ant silpnos ugnies. Tada įdėkite 2 šaukštelius juodosios arbatos, palaikykite 5 minutes ir įpilkite ketvirtį litro šilto pieno. Šiuos prieskonius galite naudoti ir maistui paskaninti.
Paprastas plikymas: šiltą puodelį įberkite 1-2 arbatinius šaukštelius arbatos, užplikykite virintu, iki 90°C atvėsintu vandeniu ir palaikykite 10-20 min.
Sudedamosios dalys: cinamonas 51%, imbieras 17%, kardamomas 15%, gvazdikas 15%, pipirai 2%. Dėl labai skirtingo sudėtinių dalių poveikio nerekomenduojamas besilaukiančioms mamoms.
Savybė | Reikšmė |
Arbatos regionas | Indija |
Dominuojantis aromatas | Prieskoniai |
Skonio pojūtis | Kartus |
Skonio intensyvumas | Intensyvus / Sodrus |
Poveikis | Netonizuoja |
Arbatos tipas | Natūrali |
Arbatos forma | Biri arbata |