Juodoji arbata Darjeeling MILLIKTHONG FTGFOP1 FF 2024

8,98 €
Pakuotės dydis
Kiekis

Ši arbata atkeliavo iš Millikthong sodo, vieno didžiausių Dardžilingo regione. Sodas įsikūręs vaizdingame Miriko slėnyje, 500 – 1500 metrų aukštyje. Pirmojo 2024 metų derliaus MILLIKTHONG Darjeeling FTGFOP1 arbata ypatingai aromatinga, paruoštas gėrimas puodelyje vaiskios auksinės spalvos. Gurkštelėję pajusite lengvas citrusų ir gėlių natas.

Aprašymas

Dardžilingo arbata, auginama šiaurės Indijoje, Himalajų kalnuose, kartais vadinama arbatų šampanu. Pirmieji pavasariniai arbatlapių pumpurai Dardžilinge skinami kovo-balandžio mėnesiais, jie skelbia naujojo arbatų sezono pradžią.

Dėl itin lengvo skonio ir intensyvaus gėlių aromato pirmojo skynimo darjeeling‘o arbata itin vertinama.

 

Ši arbata atkeliavo iš Millikthong sodo, vieno didžiausių Dardžilingo regione. Sodas įsikūręs vaizdingame Miriko slėnyje, 500 – 1500 metrų aukštyje.

 

Pirmojo 2024 metų derliaus MILLIKTHONG Darjeeling FTGFOP1 arbata ypatingai aromatinga, paruoštas gėrimas puodelyje vaiskios auksinės spalvos. Gurkštelėję pajusite lengvas citrusų ir gėlių natas.

Gėrimas puikiai dera su lengvais desertais.

 

Puodelį tikrai geros arbatos PASIRUOŠITE jeigu:

  • Semsite 2 g (1 arbatinį šaukštelį) arbatos lapelių 1 puodeliui arbatos (150-200 ml)
  • Pirmą kartą užvirinsite švarų geriamą vandenį (tik ne mineralinį ar mineralizuotą – jis visiškai netinka arbatai ruošti). Neplikykite arbatlapių verdančiu vandeniu – atidarę arbatinį leiskite bent 5 min. pastovėti, kad vandens temperatūra kiek nukristų (iki 90 ar net 80˚C). Plikant vėsesniu vandeniu, išryškės subtilesni skonio niuansai.
  • Inde, kuriame plikote arbatą, arbatlapiai turi išbūti ne ilgiau kaip 5 minutes. Jei arbatlapius paliksite ilgiau, jau po 5 min. arbata ims sparčiau tamsėti ir apkars. Jei išimsite arbatlapius anksčiau, nei po 3 min, arbata bus ypač švelni, bet ne tokio išraiškingo skonio.

                         

Neskubėkite gerti labai karštos arbatos - skonio receptoriams nepatinka aukšta temperatūra.

Arbata su cukrumi bus aromatingesnė (cukrus išryškina aromatą), bet subtiliausius skonio niuansus cukrus paslepia. Arbatą patariame gerti be cukraus, o mažas pyragaitis kartu tiks.

 

Sudėtis: juodoji pirmojo skynimo Darjeeling arbata.

Savybė Reikšmė
Arbatos regionas Indija
Dominuojantis aromatas Citrusiniai vaisiai
Skonio pojūtis Saldus
Arbatos tipas Natūrali
Arbatos forma Biri
Skonio intensyvumas Švelnus / Lengvas
Poveikis Tonizuoja

Mūsų gidai

Susipažink iš arčiau

Būkite pirmas, palikęs atsiliepimą