Aprašymas
Presuota arbata - sena kinų tradicija. Arbatlapiai sudrėkinami ir sunkiais presais suspaudžiami į pageidaujamą formą. Tokią arbatą būdavo lengviau gabenti dideliais atstumais, kompaktiškiau saugoti. Juodojo (kiniškai - shou) puero arbata yra pilnos fermentacijos. Arbatlapiai specialiu metodu fermentuojami, kad įgautų savo rusvą spalvą, ypatingą skonį ir kvapą bei cheminę sudėtį. Ši arbata - ypač sodraus skonio, tinka ilgai saugoti, plikyti keletą kartų.
Sudedamosios dalys: juodoji pu-erh arbata.
Rekomenduojamas šios arbatos paruošimas: peiliu atskelti maždaug pusės arbatinio šaukštelio dydžio gabalėlį, panašiai kaip skaldant parmezano sūrį. Atskeltą gabalėlį arbatos įdėkite į pašildytą puodelį, užplikykite virintu, iki 95°C atvėsintu vandeniu, ir palaikykite 3-5 min. Galima plikyti keletą kartų.
Savybė | Reikšmė |
Arbatos regionas | Kinija |
Dominuojantis aromatas | Mediena / Žemė |
Skonio pojūtis | Kartus |
Skonio intensyvumas | Intensyvus / Sodrus |
Poveikis | Tonizuoja |
Arbatos tipas | Natūrali |
Arbatos forma | Presuota arbata |