Aprašymas
Presuota arbata – sena kinų tradicija. Arbatlapiai sudrėkinami ir sunkiais presais suspaudžiami į pageidaujamą formą. Tokią arbatą būdavo lengviau gabenti, kompaktiškiau saugoti. Juodojo (kiniškai – shou) puero arbata yra pilnos fermentacijos. Arbatlapiai specialiu būdu fermentuojami, kad įgautų savo rusvą spalvą, ypatingą skonį ir kvapą bei cheminę sudėtį. Dėl šių transformacijų, juodasis pueras garsėja savo poveikiu organizmui.
Sudedamosios dalys: pu-erh arbata.
Rekomenduojamos arbatos paruošimo proporcijos - norint paruošti puodelį arbatos, kamuolėlį arbatžolių reikėtų nulieti verdančiu vandeniu, tada užplikyti ~350 ml verdančio vandens, palaikyti 3-5 min., arbatlapius nukošti. Plikyti galima keletą kartų.
Savybė | Reikšmė |
Arbatos regionas | Kinija |
Dominuojantis aromatas | Mediena / Žemė |
Skonio pojūtis | Saldus |
Skonio intensyvumas | Intensyvus / Sodrus |
Poveikis | Tonizuoja |
Arbatos tipas | Natūrali |
Arbatos forma | Presuota arbata |