Aprašymas
Sakoma, kad presuota arbata atsirado žiloje senovėje kinams ieškant būdų, kaip suintensyvinti perekybą arbata su Tibetu. Anuomet nepresuoti arbatlapiai buvo gabenami asilais, arkliais ar net nešuliais pėsčiomis. Lapeliai užimdavo daug vietos, o svėrė mažai, tad atradus presavimo būdus prekyba išaugo keleriopai.
Sudedamosios dalys: juodoji pu-erh arbata.
Rekomenduojamas šios arbatos paruošimas: norint paruošti puodelį arbatos, reikia peiliu atskelti maždaug pusės arbatinio šaukštelio dydžio gabalėlį, panašiai kaip skaldant parmezano sūrį. Atskeltą gabalėlį arbatos įdėkite į pašildytą puodelį, užplikykite virintu, iki 95°C atvėsintu vandeniu, ir palaikykite 3-5 min. Galima plikyti keletą kartų.
Savybė | Reikšmė |
Arbatos regionas | Kinija |
Poveikis | Tonizuoja |
Dominuojantis aromatas | Mediena / Žemė |
Skonio pojūtis | Saldus |
Arbatos tipas | Natūrali |
Arbatos forma | Presuota arbata |
Skonio intensyvumas | Švelnus / Lengvas |