Pilnos fermentacijos PU-ERH arbata, 80g

2,29 €
Kiekis

Puero arbata primena, koks įdomus pasaulis plyti už mums gerai pažįstamos erdvės ribų: ji nustebina ir kviečia kasdienį arbatos puodelį patirti naujai. Arbata tamsi, tačiau jos "kūnas"- lengvas ir skaidrus, net gaivus. Plikykite lapelius keletą kartų - jie atsiskleis vis naujomis spalvomis.

Aprašymas

Šią arbatos rūšį galima būtų lyginti su sūriu ar vynu. Kaip vynas ir sūris, savo skonį ji įgauna mikrobinės fermentacijos proceso metu, ir tam tikros šios arbatos rūšys gali būti sendinamos, brandinamos, taip "auginant" tiek jų skonines savybes, tiek jų piniginę vertę. Todėl Pu-erh arbata kartais vadinama "antikvariniu gėrimu".

Neįprastas, turtingas Pu-erh arbatos skonis gali būti išgaunamas dviem gana skirtingais metodais: - juodas pu-erhas fermentuojamas apdirbtus arbatos lapelius tam tikrą laiką laikant uždengtus, drėgnomis sąlygomis. Taip arbata pu-erhu virsta per kelis mėnesius. Žaliasis pu-erhas - tai žalioji arbata, kurioje fermentacijos procesai iki galo nesustabdyti, todėl laikui bėgant ji savaime, pamažu, įgauna pu-erhui būdingą skonį. Šis procesas gali trukti ištisus dešimtmečius.

 

Sudedamosios dalys: pu-erh arbata.

 

Rekomenduojamos arbatos paruošimo proporcijos - 200 ml | 3 g | 95°C | 3-5 min. Kad arbata neapkarstų, arbatlapius geriau išimti ar nukošti.

Savybė Reikšmė
Arbatos regionas Kinija
Dominuojantis aromatas Mediena / Žemė
Skonio pojūtis Kartus
Skonio intensyvumas Švelnus / Lengvas
Poveikis Tonizuoja
Arbatos tipas Natūrali
Arbatos forma Biri arbata
Ieškantiems išskirtinumo Klasikinė pakuotė
Svoris 0.08 kg

Mūsų gidai

Susipažink iš arčiau

Būkite pirmas, palikęs atsiliepimą