Aprašymas
Šią arbatos rūšį galima būtų lyginti su sūriu ar vynu. Kaip vynas ir sūris, savo skonį ji įgauna mikrobinės fermentacijos proceso metu, ir tam tikros šios arbatos rūšys gali būti sendinamos, brandinamos, taip "auginant" tiek jų skonines savybes, tiek jų piniginę vertę. Todėl Pu-erh arbata kartais vadinama "antikvariniu gėrimu".
Neįprastas, turtingas Pu-erh arbatos skonis gali būti išgaunamas dviem gana skirtingais metodais: - juodas pu-erhas fermentuojamas apdirbtus arbatos lapelius tam tikrą laiką laikant uždengtus, drėgnomis sąlygomis. Taip arbata pu-erhu virsta per kelis mėnesius. Žaliasis pu-erhas - tai žalioji arbata, kurioje fermentacijos procesai iki galo nesustabdyti, todėl laikui bėgant ji savaime, pamažu, įgauna pu-erhui būdingą skonį. Šis procesas gali trukti ištisus dešimtmečius.
Sudedamosios dalys: pu-erh arbata.
Rekomenduojamos arbatos paruošimo proporcijos - 200 ml | 3 g | 95°C | 3-5 min. Kad arbata neapkarstų, arbatlapius geriau išimti ar nukošti.
Savybė | Reikšmė |
Arbatos regionas | Kinija |
Dominuojantis aromatas | Mediena / Žemė |
Skonio pojūtis | Kartus |
Skonio intensyvumas | Švelnus / Lengvas |
Poveikis | Tonizuoja |
Arbatos tipas | Natūrali |
Arbatos forma | Biri arbata |
Ieškantiems išskirtinumo | Klasikinė pakuotė |
Svoris | 0.08 kg |