Genmaicha - žalioji arbata su kepintais ryžiais pati yra specifinė, išraiškinga, aiškaus umami skonio arbata. Derinyje su kombucha kultūra jos specifinės savybės dar išryškėja, todėl ji nebūtinai patiks. Japonų virtuvės patiekalai, grybai, lengvi užkandžiai, kuriuose vyrauja jūros gėrybės, vaisiai. MISO ir visi miso pagrindu ruošiami patiekalai. Genmaicha putojančios arbatos geriau nederinti su vytinta ir rūkyta mėsa, stipriai fermentuotais sūriais - jos skonis neatsiskleis, bus užgožtas.
Galima mėgautis kada tik norisi bet kokio amžiaus žmonėms. Gėrimo 100 ml turi viso labo 11 kcal, 0 riebalų, itin mažai angliavandenių, beveik neturi baltymų ir druskos. Putojanti arbata nėra saldi, ji neturi ir kombuchos rūgštumo ar „sunkumo“.
Laikyti nuo +2 °C iki +20 °C. Alkoholio iki 0,5% tūrio.
Skaniausia atvėsinta iki 10 - 12 °C temperatūros. Atidarius laikyti šaltai, suvartoti per 3 dienas. Galimos natūralios nuosėdos.
Sudedamosios dalys: „Skonis ir kvapas“ arbata (vanduo, japoniška genmaicha arbata su kepintais ryžiais), gyva kombucha kultūra, cukrus. Maistinė vertė (100 ml) – 18kcal/75 kJ: riebalų 0 g (iš jų sočiųjų 0 g), angliavandenių 2,7 g (iš jų cukrų 2,6 g), baltymų 0.1 g, druskos <0.03g.
Arbatos regionas | Japonija |
Dominuojantis aromatas | Augalinis / Žolė |
Skonio pojūtis | Umami |
Skonio intensyvumas | Švelnus / Lengvas |
Poveikis | Tonizuoja |
Arbatos tipas | Natūrali |
Arbatos forma | Putojanti |
Svoris | 1.41 kg |