Aprašymas
Kinrožes mėgstama naudoti įvairiose pasaulio virtuvėse, pvz. meksikiečių, kinų, vietnamiečių, šiaurės Afrikos šalių. Žiedai naudojami ne tik arbatai, bet ir patiekalams ruošti (desertams: ledams, jogurtams, želė; taip pat padažams ir marinatams mėsai ar daržovėms, Dažniausiai iš kinrožių žiedų gaminama arbata ar sirupas. Arbatą tinka gerti tiek karštą, tiek šaltą. Šis gėrimas geriausiai žinomas dėl ryškios raudonos spalvos ir rūgštaus skonio. Be to, jame gausu vitamino C, mineralų ir antioksidantų. Kinrožių arbatos vartojimas taip pat mažina aukštą kraujospūdį, padidėjusį cholesterolio kiekį, padeda virškinimui, gali padėti pagreitinti medžiagų apykaitą.
Sudedamosios dalys: kinrožių žiedai.
Rekomenduojamos arbatos paruošimo proporcijos - 200 ml | 10 g | 95°C | 5-8 min.
Savybė | Reikšmė |
Arbatos regionas | Kinija |
Dominuojantis aromatas | Uogos |
Skonio pojūtis | Rūgštus |
Skonio intensyvumas | Gaivus |
Poveikis | Netonizuoja |
Arbatos tipas | Natūrali |
Arbatos forma | Biri arbata |