Kavos ruošimas su Prancūzišku kavinuku („french press“)
Prancūzišku kavinuku galite pasigaminti ne tik puikų kavos gėrimą, kuriuo mėgausitės kiekvieną rytą, bet jame galite plikyti ir arbatą. Kok...
Skaityti daugiauKavos ruošimas su „Chemex“ tipo kavinuku
Tyrinėjant kavos pasaulį, atradimas naujų, kitokių kavos paruošimo ir pateikimo būdų – vienas iš malonumų, kuris leidžia atrasti savo kavą i...
Skaityti daugiauKaip pasiruošti kavą su V60 tipo kavinuku?
Estetiškas ir funkcionalus borosilikatinio stiklo V60 kavinukas kavos ruošimui, jei tik leisitės į kūrybos erdves, leis išbandyti, atrasti, ...
Skaityti daugiauKaip pasiruošti kavą ibriku?
Turkiška kava, dar kitaip ibrik ar cezve – vienas seniausių kavos gėrimo ruošimo būdų. Turkiškai kavai būdingas intensyvus, itin ryškus, kon...
Skaityti daugiauKaip išsirinkti kavą pagal skonį ir aromatą?
Kavos pupelėms bręstant, jų charakterį formuoja regionui tipiškos gamtos sąlygos bei savitos auginimo tradicijos. Dėl šios priežasties – kie...
Skaityti daugiauViskas, ką reikia žinoti apie Moka kavą
Teigiama, jog Moka kavinuką galima rasti net devyniose iš dešimties italų virtuvių. Šį kavos ruošimo įrankį dar 1933 metais pristatė italas ...
Skaityti daugiauKą pasirinkti: kavą ar arbatą?
Kava ir arbata – gėrimai, tapę kasdienybės dalim. Pasak kavos ir arbatų ekspertų, geriant kavą ar arbatą derėtų atsižvelgti ir į tai, ko sie...
Skaityti daugiauKaip išsirinkti kokybišką kavą?
Vieniems nesvarbu, kokią kavą gerti, kiti – išrankūs, turi savo mėgstamiausią ir gerai žino, kuri kava yra kokybiška. Tačiau ir vienus, ir k...
Skaityti daugiauKuo skiriasi arabica ir robusta pupelės?
Spalio 1-ąją švenčiama tarptautinė kavos diena. Ši diena paskelbta skatinant sąžiningą kavos platinimą bei siekiant didinti informaciją apie...
Skaityti daugiau