Japoniška žalioji arbata matcha – patraukli savo sudėtimi, nauda organizmui, o taip pat ir plačia skonių palete. Paruošto matcha arbatos gėrimo panaudojimo ir derinimo būdų yra labai daug.
Štai vienas jų, ypatingai tinkantis vasaros sezonui: citrusinė matcha.
Paruošti 750 ml šalto gėrimo Jums reikės:
- 1 a. š. matcha arbatos
- 500 ml vandens
- 30 ml apelsinų sulčių
- 140 ml geltonųjų ir žaliųjų citrinų sulčių
- 80 ml agavų sirupo (mėgstantiems saldžius gėrimus)
Paruošimo eiga: į pasirinktą indą supilkite 500 ml vandens, sultis ir 80 ml agavų sirupo, viską išmaišykite, paragaukite. Svarbu gėrimą ragauti šiame žingsnyje, ir esant poreikiui – pakoreguoti jo skonį.
Jeigu per daug saldu – įpilkite vandens, o jeigu saldumo trūksta – įpilkite daugiau sirupo. Paruoštą gėrimą įdėkite į šaldytuvą vėsti. Sekantis žingsnis – matcha arbatos gamyba. Paruošus matcha arbatą, į stiklinę įdėkite ledukų, pilkite paruoštą gėrimą ir matcha arbatą.
Vienos taisyklės gėrimo proporcijoms nėra, tad leiskitės į žaidimą ir atraskite savo individualų skonį!