Kaip išsirinkti kavą pagal skonį ir aromatą?

Kaip išsirinkti kavą pagal skonį ir aromatą?

Kavos pupelėms bręstant, jų charakterį formuoja regionui tipiškos gamtos sąlygos bei savitos auginimo tradicijos. Dėl šios priežasties – kiekviena rūšis išskirtinė tik jai būdingu skoniu ir aromatu.

BRAZILIJOS REGIONO KAVA

  • Auginimas: čia kava auginama pietryčių aukštikalnėse, kur vienas kitą keičiantys sausasis ir drėgnasis sezonai, sukuria idealų klimatą auginti kavai

  • Aromatas: intensyvus ir apgaubiantis. Tirštas, aksominis gėrimas. Netikėtą salsvumą ir savitas šokoladines natas prašykina karamelės ir skrudintos duonos užuominos

GVATEMALOS REGIONO KAVA

  • Auginimas: kava auga nenualintose kalnų vietovėse, kur žemdirbystė yra vykdoma atidžiai, atsižvelgiant į biologinę įvairovę ir saugant žemės derlingumą. Aukštikalnių vėsą prablaško šilti vėjai iš Meksikos, todėl kava gali būti auginama net 2 km aukštyje

  • Aromatas: šios kavos kvapas intensyvus. Jos išskirtinis saldumas žaidžia su turtinga aromatų palete, kurią spalvina šokolado, karamelės, citrusų ir medaus natos

ETIOPIJOS REGIONO KAVA


  • Auginimas: manoma, kad būtent Etiopijos miškuose augo pirmeji kavamedžiai. Čia pat jie vis dar ir auga, dengiami lapuočių augalijos šešėlio. Kava tiek plantacijose, tiek mažuose ūkiuose renkama rankomis

  • Aromatas: tai yra ypatingai švelni, subtilaus aromato kava, pakerinti savo kvapnumu. Gėliškas, jazminais nuspalvintas ir citrusu dvelkiantis aromatas

KOLUMBIJOS REGIONO KAVA


  • Auginimas: kavos pupelės Kolumbijoje auga atskiruose, trijuose slėniuose. Tai itin palankios sąlygos – skirtinga dirvos sudėtis, skirtingas aukštis ir klimatas. Kavos derlius čia nuimamas du kartus per metus

  • Aromatas: ganėtinai tirštas gėrimas atsiskleidžia per idealų salsvumo, kartumo ir rūgštumo balansą. Karamelės ir riešutų natos maloniai nustebina. Šokolado ir skrudintos duonos užuominos

Tikimės, kad aromatų ir skonio natų supratimas palengvins Jūsų pasirinkimą, renkantis regionines kavos pupeles ar jau paruoštą vartojimui – maltą kavą!

Komentarai

Pasidalinti komentaru