Darganoto rudens gėrimas, kurį ne tik skanu gerti, bet bus įdomu ir pagaminti – karštas šokoladas. Kokybiškas, tikras, patogus vartoti, nes padalintas lygiomis porcijomis gėrimo paruošimui.
Karšto šokolado paruošimas:
- Nedideliame puode pašildykite pieną arba vandenį, apie 100-150ml
- Kai jis pašils, į puodą įdėkite 50g šokolado (2 gabalėlius), ir maišykite kol šis ištirps
- Šokoladui ištirpus, padidinkite kaitrą ir užvirinkite gėrimą. Nuolat maišykite iki kol pasieksite norimą konsistenciją
Įpylus mažiau pieno ar vandens – gėrimas bus tirštesnis – jame galėsite mirkyti vaisius ar kitus saldėsius.
Šokolado skonį pasirinkite iš 4 esančių:
- Juodojo šokolado plytelė 60%, 200g – „stipresnio“, kartesnio juodojo šokolado mėgėjams
- Juodojo šokolado plytelė karštam šokoladui 45%, 200g – saldesnis, kreminis, aromatingas, lengvai cinamoninis
- Juodojo šokolado plytelė karštam šokoladui su čili 70%, 200g – pikantiškas, labai lengvai aštrus, tad ir šildantis. Puikiai tinka darganotiems rudens ir žiemos orams
- Juodojo šokolado plytelė karštam šokoladui su vanile 60%, 200g – klasikinis derinys, supinantis vanilės aromatingumą ir juodojo šokolado sodrumą
Keli patarimai:
- Ištirpinus šokoladą piene, gausite lengvesnį, kreminį gėrimą. Jis bus bus švelnesnis, mažiau kartus
- Ištirpinus šokoladą vandenyje, gausite kartesnį bei intensyvesni karšto šokolado gėrimą
- Karštą šokoladą galima išsivirti ir mikrobangų krosnelėje, tačiau tuomet, kaitindami šokoladą, turite jį reguliariai išimti ir išmaišyti – kad neišputotų ir neprisviltų