
Atsigaivinkite su „Vaisiniu brizu“
Gaivi ir lengva kaip vasaros brizas – ši uogų arbata, pagardinta obuoliukais, puikiai tinka natūraliems šaltiesiems gėrimams ruošti. Tobulas pasirinkimas, kai norisi nenuodėmingai pasisaldinti kasdienybę ar atsigaivinti.
Dalijamės jau patikrintais, labai paprastais, bet puikiai gaivinančiais receptais.
Klasikinei Ice tea reikės:
- 1 litro vandens
- 25 g arbatos „Vaisinis brizas“
- Ledukų arba šaldytų braškių/serbentų
Paruošimas:
25 g „Vaisinio brizo“ užplikykite 1 litru verdančio vandens. Palikite brinkti iki 15 min. ir gautą gėrimą išpilstykite į stiklines, pilnas ledukų. Jei mėgstate, ledukus galite pakeisti šaldytomis braškėmis ar serbentais, kurie puikiai dera.
Šaltai vaisinei arbatai su burbuliukais reikės:
- 300 ml vandens
- 5-7 g arbatos „Vaisinis brizas“
- 330 ml „Skonis ir kvapas“ putojančios arbatos „Obelų slėnis“
- Ledukų
- Mėgiamų šaldytų uogų (braškių, serbentų ar kt.)
Paruošimas:
5-7 g „Vaisinio brizo“ užplikykite 300 ml verdančio vandens. Palikite brinkti 10 min. ir leiskite arbatai atvėsti.
Į stiklines įdėkite ledukų, išpilstykite paruoštą arbatą. Ji turėtų apsemti kiek daugiau nei pusę stiklinės. Tuomet į stiklinę įpilkite putojančios arbatos „Obelų slėnis“ ir, jei norisi, įberkite mėgiamų šaldytų uogų, pavyzdžiui, braškių ar serbentų.
Gaivinančiam Cold brew reikės:
- 1 litro vandens
- 25 g arbatos „Vaisinis brizas“
- Jei norisi – trupučio gazuoto vandens
Paruošimas:
25 g „Vaisinio brizo“ užplikykite 1 litru šalto virinto vandens. Palikite šaldytuve 8-12 valandų (patogiausia – pernakt).
Gautą gėrimą galėsite gerti kaip šaltą arbatą. O jei įpilsite truputį gazuoto vandens, galėsite mėgautis gaiviu, natūraliu limonadu.