Žalioji arbata
Pagrindinės žaliosios arbatos gamintojos yra Kinija bei Japonija. Išskirtinės žaliosios arbatos pagaminama ir Himalajų kalnų regione.
Skaityti daugiauJuodoji arbata
Juodoji arbata – tai beveik pilnai (90-95%) oksiduoti arbatos lapeliai, dėl oksidacijos patamsėję, įgavę sodraus, salyklinio skonio. Ši arbata populiaresnė Vakaruose ir tuose kraštuose, į kuriuos arbatą atnešė vakariečiai.
Baltoji arbata
Baltoji arbata yra gaminama iš jauniausių arbatos krūmo pumpurėlių ir mažyčių lapelių, pasidengusių baltais plaukeliais. Baltoji arbata yra brangesnė už kitų tipų arbatas, nes ji skinama tik labai trumpu laikotarpiu kiekvienais metais.
Raudonoji rooibos arbata
Tai – siauralapio raibsteglio (Pietų Afrikos krūmo) lapeliai. Šių smulkių spygliukų arbata buvo nuo seno geriama Pietų Afrikos kraštuose, vartojama kaip vaistas. Per pastaruosius 50 metų ji smarkiai išpopuliarėjo pasaulyje dėl savo gaivaus, salstelėjusio skonio ir savybių.
Skaityti daugiauPu-erh arbata
Šią arbatos rūšį galima būtų lyginti su sūriu ar vynu. Kaip vynas ir sūris, savo ypatingą skonį ji įgauna fermentacijos proceso metu, ir tam tikros šios arbatos rūšys gali būti sendinamos, brandinamos, taip "auginant" tiek jų skonines savybes, tiek jų piniginę vertę.
Skaityti daugiau