Kur ji gaminama?
Pagrindinė baltosios arbatos gamintoja yra Kinija.
Kokia ji?
Baltoji arbata yra gaminama iš jauniausių arbatos krūmo pumpurėlių ir mažyčių lapelių, pasidengusių baltais plaukeliais. Baltoji arbata yra brangesnė už kitų tipų arbatas, nes ji skinama tik labai trumpu laikotarpiu kiekvienais metais. Šios arbatos gėrimas yra ypatingai subtilaus skonio, švelnaus aromato.
Kaip ji gaminama?
Šios arbatos gamyba reikalauja mažiausiai žmogaus įsikišimo: nuskinti arbatlapiai ilgam paliekami vytinti ir vėliau yra išdžiovinami krosnyje – viskas, tik tiek to darbo. Tačiau tam reikia daug laiko (2-3 dienų) ir tikslumas, nuolatinis stebėjimas yra labai svarbūs. Taip pat labai svarbu, kokiomis sąlygomis, kaip ilgai jie vysta. Bevysdami arbatlapiai šiek tiek, labai švelniai oksiduojasi, todėl baltoji arbata – švelnesnė nei žalioji.
Tipinės baltosios arbatos
Baltąsias arbatas galima išskirti į dvi siauresnes grupes: prabangesnės gaminamos vien iš jaunų pumpurėlių, t.y. neprasiskleidusių lapelių (pvz. Bai Hao Yin Zhen arbata), kitos – iš pumpurėlių ir lapelių (Pai Mu Tan arba Shou Mei).