Šiam kavos paruošimui rekomenduojamas kiek stambesnis nei espresso malimas.
- Pirmiausia pakaitinkite vandenį, bet neužvirkite. Karštą vandenį supilkite į apatinę kavinuko talpą iki pažymėtos linijos;
- Idėkite kavos filtą, įsitikinkite, kad jis įdėtas gerai;
- Sudėkite kavą. Išlyginkite per filtro plotą šiek tiek paspausdami, bet nepresuokite kavos per stipriai;
- Tvirtai užsukite viršutinę kavinuko dalį;
- Padėkite kavinuką ant viryklės ir palikite dangelį atidarytą. Pamatysite srovelę, tada burbuliavimą ir galiausiai pastovią kavos srovę. Kai srovė pataps geltona, uždarykite dangtelį ir nukelkite kavinuką nuo viryklės;
- Apatinę kavinuko dalį apsukite šaltame vandenyje sumirkytu rankšluosčiu – tokiu būdu sustabdysite garą ir gauta kava bus salsvesnė, nekarti. Taip apvyniotą kavinuką palikite iki nustos bėgti kava;
- Patiekite kavą. Tokiu būdu nepagaminsite didelio kiekio kavos, tačiau tai bus stiprus ir skanus gėrimas.