Kur ji gaminama?
Pu-erh arbata atkeliauja iš įvairių Junanio (Kinija) provincijos vietų.
Kokia ji?
Šią arbatos rūšį galima būtų lyginti su sūriu ar vynu. Kaip vynas ir sūris, savo ypatingą skonį ji įgauna fermentacijos proceso metu, ir tam tikros šios arbatos rūšys gali būti sendinamos, brandinamos, taip "auginant" tiek jų skonines savybes, tiek jų piniginę vertę. Todėl pu-erh arbata kartais vadinama "antikvariniu gėrimu". Pueras yra sodraus, klampaus aromato, tačiau skoniu gali nustebinti – tai skaidrus, gaivinantis gėrimas.
Kaip ji gaminama?
Visų pirma nuskinti arbatos lapeliai yra kaitinami, taip sustabdant oksidaciją, tada dedami džiovinti. Po to pu-erh arbatos apdorojimas skyla į dvi pagrindines šakas –shou pu-erh arba sheng pu-erh gamybą.