Japonijos arbatos gėrimo ceremonija: simboliai, reikšmė
Arbatos gėrimo ceremonijos ištakos XV-XVI a. Anuomet tradiciniuose japoniškuose soduose atsirado nedideli, bet erdvūs arbatos gėrimo pavilj...
Skaityti daugiauKaip ir kur laikyti arbatą?
Kaip ir visi džiovinti produktai, ypač aromatingieji, šviežiai pagaminta arbata yra kvapni ir skani, tačiau su laiku jos aromatas palengva i...
Skaityti daugiauKaip išsirinkti kokybišką arbatą?
Arbata – šiltas ir šildantis gėrimas, suburiantis jaukiam pokalbiui bei puikiai atrandantis vietą kasdienybėje. Arbata geba ne tik stimuliuo...
Skaityti daugiauKą pasirinkti: kavą ar arbatą?
Kava ir arbata – gėrimai, tapę kasdienybės dalim. Pasak kavos ir arbatų ekspertų, geriant kavą ar arbatą derėtų atsižvelgti ir į tai, ko sie...
Skaityti daugiauPu-erh arbatos veidai
Išskirtinio aromato pu-erh arbata jau seniai pelnė pasaulio arbatos mėgėjų pripažinimą. Taip nutiko ne vien dėl gurmaniško jos skonio, bet i...
Skaityti daugiauIlgaamžiškumo eleksyras – vos 2 puodeliai juodosios arbatos per dieną
Arbata – antras pagal populiarumą gėrimas po vandens. Kasmet pasaulyje pagamina net apie 3 mln. tonų šviežios arbatos bei suskaičiuojama api...
Skaityti daugiauKaip nustebinti vaišinant arbata
Spalvingo maisto mada pastaraisiais metais linksmina visą Europą. Šiandien šalia juodų ledų ir žalių pyragų jau galima svečius pavaišinti ir...
Skaityti daugiauPuero arbata – ir kūnui, ir sielai
Išskirtinio aromato puero arbata jau seniai pelnė pasaulio arbatos mėgėjų pripažinimą. Taip nutiko ne vien dėl gurmaniško jos skonio, bet ir...
Skaityti daugiauIr arbatos puodelyje ieškokite tikro meistriškumo
Ieškokite savo arbatos Arbata neturėtų būti vien karštas vanduo, kuriame išmirkytas pirmos po ranka pasitaikiusios arbatos pakelis. Verta p...
Skaityti daugiauArbata sušildys ir suburs
Arbata rudenį – sušildys ir suburs Šaltėjant orams vis dažniau į rankas imame arbatos puodelį, nes arbata sušildo. Rudenį ir žiemą paprasta...
Skaityti daugiau