Aprašymas
Amaretti – vienas iš seniausių tradicinių desertų Italijoje. Klasikiniai amarečiai yra apvalūs, vienodi nedideli sausainėliai su pilvuku, tradiciškai gaminami iš migdolų riešutų, abrikosų kauliukų branduolių, cukraus ir kiaušinių baltymų. Dažnai skaninami šokoladu, stipriais itališkais gėrimais ir kitais gardumynais. Juos galima pažinti iš marcipano ir amaretto kvapo. Dažniausiai sausainėlis būna 3-5 centimetrų pločio, šviesiai rudos spalvos, o paviršius suskeldėjęs. Išorėje lengvas ir traškus, viduje – minkštas. Tikras mažas sausainėlis gaminamas be miltų, jame nėra glitimo.
Sudedamosios dalys: abrikosų kauliukų branduoliai (yra SULFITŲ), cukrus, konservuotos figos 18% (figų minkštimas 42%, gliukozės-fruktozės sirupas, cukrus, stingdiklis: pektinas, kvapioji medžiaga) GRAIKINIAI RIEŠUTAI 6%, KIAUŠINIŲ baltymai, MIGDOLAI, konservantas: kalio sorbatas. Sudėtyje gali būti kitų RIEŠUTŲ pėdsakų.
100 g maistinė ir energinė vertė: 1571 kJ/ 372 kcal, baltymų 11 g, angliavandenių 65 g iš kurių cukrūs 45 g, riebalų 6,9 g iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0,80 g, druska 0,25 g.