Žalioji japoniška arbata YAME GYOKURO

8,97 €
Pakuotės dydis
Kiekis

"Šešėlių arbata": ypatinga, prabangi japonų arbata, auginama pavėsyje, taip suteikiant arbatai išskirtinį, baltymingą (umami) skonį ir išsaugant sodriai žalią lapelių spalvą.

Aprašymas

Sudedamosios dalys: žalioji japoniška arbata.

Gyokuro, kaip ir dauguma kitų japoniškų arbatų, yra įnoringa arbata: užplikius per karštu vandeniu ar palaikius per ilgai, arbata apkarsta, neatskleidžia savo visos skonių paletės.

Rekomenduojame arbatą ruošti taip: į arbatinį įberkite 10g (apie 2 valg. š.) arbatos, užplikykite 300 ml virintu, iki 50-60° C atvėsintu vandeniu, ir palaikykite 1-2 min. Arbatlapius išimkite ar nukoškite.

Taip pat šią arbatą galima plikyti kelis sykius - pirmąjį sykį užpilti virintu, iki 50-60° C atvėsintu vandeniu ir po 1-2 min. išpilstyti į puodelius. Pakartokite užpylimą iki 5 kartų, kiekvieną sykį palaikydami kiek trumpiau ir plikydami vis karštesniu vandeniu.

Savybė Reikšmė
Arbatos regionas Japonija
Poveikis Stipriai tonizuoja
Tonizuoja
Dominuojantis aromatas Gėlės/žolelės
Skonio pojūtis Umami

Šaltiniai

Ieškantiems išskirtinių dalykų ir vertinantiems natūralų, gyvą arbatos skonį – išskyrėme „Šaltinių“ liniją. „Šaltinių“ arbatas mes perkame tiesiai iš arbatos sodų ir žmonių, ją auginančių: jos šviežios, atskleidžia grynos arbatos skonių ir kvapų įvairovę, yra tradicinės savo regionui.

Su jais atsirinkome „Šaltinių“ arbatas: natūralias ir autentiškas. „Šaltinių“ arbatos skirtos Jums: reikliems kokybei ir norintiems pažinti pačias arbatos ištakas. Esame išgėrę ne vieną puodelį arbatos išgėrę kartu su arbatos meistrais tikrai žinome, kiek darbo ir meilės sudėta į šiuos kvapnius lapelius.

Arbatos gimtinė – Rytų kraštai. Apie žmogų, sklidiną ramybės ir išminties, Rytuose sakoma: „arbata jame“. Keliaudami mes ieškome arbatos sodų ir būtent tokių – arbatos sklidinų – žmonių.

Mūsų gidai

Susipažink iš arčiau